Đoković poražen, Mari nadomak prvog mjesta!
Novak Đoković

Skinuo mu krunu

Đoković poražen, Mari nadomak prvog mjesta!

Hrvatski teniser Marin Čilić eliminisao je Novaka Đokovića u dva seta 6:4, 7:6 u četvrtfinalu Mastersa u Parizu i prvi put savladao srpskog tenisera u 15. međusobnom meču.

Ovaj neuspjeh mogao bi da skupo košta i dalje prvog igrača planete, jer će u slučaju da Endi Marej izbori plasman u finale u gradu svjetlosti, Britanac preuzeti vrh ATP liste.

Prvi set odlučen je brejkom Čilića u 10. gemu, dok je u drugom Đoković propustio veliku šansu da vrati ravnotežu.

Kod rezultata 5:4 Novak je servirao za izjednačenje, ali je kod 15:30 napravio dvije dvostruke servis greške.

Srbin je meč lopte spašavao i kod 15:40 pri vođstvu Čilića 6:5, ali se tada izvukao.

Taj brejk je Novak osvojio mini brejkom, ali je potom ušao u seriju grešaka, a Marin odličnim servisom diktirao ritam i lako dobio odlučujući gem 7:2.

Čilić će polufinalu igrati protiv Džona Iznera, koji je u tri seta bio bolji od Džeka Soka.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.