Rukometaši Crne Gore poraženi od Švedske

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Rukometaši Crne Gore poraženi od Švedske

Rukometaši Crne Gore poraženi su od Švedske u Lundu 36:21, u utakmici prvog kola šeste grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Švedska je bolje otvorila meč, pošto je nakon šest minuta igre imala tri gola prednosti 3:0, da bi "lavovi" uz dva gola Borozana prišli na 5:3. Ipak, domaćin je nakon toga stegao odbranu, na golu je bio raspoložen Apelgren, pa se Švedska u 21. minutu odlijepila na plus šest 10:4.

Serijom 3:0 (Dva gola Božovića, pa pogodak Grbovića), Crna Gora je smanjila na 10:7, ali je finiš pripao Švedskoj koja je na odmor otišla sa pet golova prednosti 14:9.

U drugom dijelu, naši su potpuno pali, Švedska je povećavala razliku iz minuta u minut, da bi u 47. minutu domaća selekcija stigla do ubjedljivih 13 golova prednosti 27:14.

Nijesu se tu domaći zaustavili, Tolbring je pet minuta prije kraja pogodio za 33:18, a 15 razlike bilo je na kraju meča (36:21).

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Džim Gotfridson sa šest, dok su po pet golova postigli Džeri Tolbring i Niklas Ekberg.

U crnogorskoj reprezentaciji po pet golova postigli su Vuko Borozan i Stefan Čavor.

U drugom meču te grupe Rusija i Slovačka igrali su juče u Moskvi 31:31. 

Crna Gora će kvalifikacije nastaviti nedjeljnim duelom sa Rusijom u Baru.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.