Zvanično krenula sa radom Škola plivanja i vaterpola
Foto: VPSCG

Podgorica

Zvanično krenula sa radom Škola plivanja i vaterpola

Osnivanje škole plivanja i vaterpola projekat je od ogromnog značaja za razvoj vodenih sportova u Crnoj Gori, kazao je direktor Vaterpolo i plivačkog saveza, Petar Porobić.

Škola plivanja i vaterpola zvanično je počela danas na bazenu Verde kompleksa.

Porobić je kazao da Savez pokušava da školom u Podgorici i Nikšiću proširi bazu i podstakne razvoj plivanja i vaterpola u tim gradovima.

"Za sada se u Podgorici radi o broju oko 100 djece. Svoj doprinos školi dali smo kroz način obezbjeđenja trenera, obezbijedili smo i osnovnu opremu počev od lopti pa do ostalih rekvizita, čime smo pomogli da cijena mjesečne članarine bude niža. Podsjećam, da školu organizuje Verde Kompleks koji je i odredio cijenu, a zejdničkim snagama pokušaćemo da obezbjedimo sredstva za prevoz djece", kazao je Porobić.

Saopšteno je da će škola raditi ponedjeljkom, srijedom i petkom u terminima od 10 do 11 i od 16 do 17 sati. Navodi se da će zbog velikog interesovanja biti određeni i dodatni termini za školu plivanja i vaterpola. Koordinator podgoričke škole plivanja i vaterpola, Mladen Klikovac kazao je da je presrećan što je Glavni grad napokon dobio takav objekat.

"U školi će raditi stručni ljudi, u obje smjene, i vaterpolo i plivački treneri. Vjerujem da će ubrzo i djeca iz Podgorice učestvovati na evropskim i svjetskim takmičenjima za najmlađe. Obaveza našeg sistema je da od drugog razreda osnovne škole nemamo neplivače", kazao je Klikovac.

VPSCG

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.