Gradsko pozorište i u novembru nudi najatraktivnije naslove

„Uz Gradsko kroz novembar“

Gradsko pozorište i u novembru nudi najatraktivnije naslove

Publici svih uzrasta, posebno najmlađoj, Gradsko pozorište i u novembru ponudiće najatraktivnije naslove sa sve tri scene - Dramske, Lutkarske i Večernje. Novim sloganom „Uz Gradsko kroz novembar“ želimo da skrenemo pažnju koliko nam znači što, u periodu tokom kojeg odbrojavamo vrijeme koje nas dijeli do ulaska u novu zgradu, možemo računati na našu vjernu publiku, navodi se u saopštenju ovog pozorišta.

Novembarski repertoar Gradskog pozorišta otvoriće u subotu 5. novembra u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ predstava sa Dramske scene za djecu „Snježana i sedam patuljaka“, u režiji Veljka Mićunovića. Već sljedećeg dana, u standardnom terminu u podne, u Dodestu će biti igran „Dobri Zloćko“, kojeg je režirao Petar Pejaković.

JPGnovembar2016

Do kraja mjeseca pred najmlađom podgoričkom publikom, u salama KIC-a biće izvedeni i ovi komadi: „Ah, šta sve mora jadno dijete“ (12. novembar), „Mačor u čizmama“ (13. novembar), „Kod Nojeve barke u osam“ (19. novembar), „Palčica“ (20. novembar), „Kinez“ (26. novembar) i „Čarobnjak iz Oza“ (27.novembar).

Tokom novembra u Podgorici će biti igrani i komadi sa Večernje scene: „Lažljivci“ (9.novembar), hit predstava „Filomena Marturano“ (10. novembar), „Slasti slave“ (15.novembar) i „Porodične priče“ (19. novembar).

Gradsko pozorište 19. novembra obilježiće Evropsku noć teatra. Toga dana biće igrane „Porodične priče“ (20h Dodest) i „Kod Nojeve barke u osam“ (12h).

Predstave Gradskog pozorišta u novembru će biti izvedene i van glavnog grada. U Pljevljima će već 7. novembra biti igran novi komad za djecu „Kod Nojeve barke u osam“ u režiji Roberta Valtla, dok će 29. novembra biti izvedena predstava sa Večernje scene „Pogled s mosta“, reditelja Milana Karadžića.

Pred publikom u Herceg Novom, ansambl Gradskog pozorišta 17. novembra, u dva termina (11:30 i 14h u dvorani „Park“), izvešće višestruko nagrađivanu lutkarsku predstavu „Bajka o ribaru i ribici“, u režiji Evgenija Ibragimova.

I u novembru Gradsko pozorište očekuje još jedan festivalski pohod. Ovoga puta sa predstavom „Mačor u čizmama“, koja će 23. novembra biti igrana u okviru takmičarskog segmenta 13. Dječjeg pozorišnog festivala „Pozorište Zvezdarište“ u Beogradu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.