Kukalova razočarana: Serenine pilule su isto kao heroin, a moj inhalator je bio problem
Serena Vilijams

Sve se gura pod tepih

Kukalova razočarana: Serenine pilule su isto kao heroin, a moj inhalator je bio problem

Češka teniserka Klara Kukalova kaže da je razočarana odnosom Svjetske antidoping agencije.

Ona je posebno istakla Serenu Vilijams kojoj je dozvoljeno da koristi zabranjena sredstva.

„Razočarana sam jer se sve gura pod tepih. Serena koristi odobrenu supstancu od strane VADA koja ima isti efekat kao i heroin, stvarajući euforičan osjećaj. I mi sada igramo protiv navodno ozbiljno bolesne Serene, ispostavilo se da je uzimala mnoge pilule. Ali, odjednom je sve zataškano i niko više ne govori o tome. Ja sam imala alergije i morala sam da dokažem VADA. Oni su odlučivali da li mogu da koirstim inhalator sedam ili osam puta dnevno. Bili su veoma striktni, a onda pročitate šta je dovozvoljeno Sereni i normalno je da ste razočarani“, rekla je Kukalova, a prenosi B92.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.