Đilas zvanično podnio ostavku
Dragan Đilas

Đilas zvanično podnio ostavku

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas podnio je ostavku na tu funkciju, tokom današnjeg redovnog zasijedanja skupštine tog tijela u Beogradu.

Đilasova ostavka danas je usvojena na Skupštini KSS u Kući košarke u Sazonovoj, nakon što je prethodno podnio izveštaj rezultata u ovoj godini.

"Smatram da je došlo vrijeme da dođe novi čovjek, sa idejama i nastavi da razvija Savez. Ne postoje drugi osnovni razlozi i moji saradnici znaju da sam im to pričao još prije šest mjeseci. Sada je pravi trenutak, a na drugima je da ocijene moj rad", rekao je Đilas.

Izborna Skupština, na kojoj će se birati Đilasov nasljednik, zakazana je za 15. decembar.

Đilas je poslije Olimpijskih igara u Riju odlučio da se nakon pet godina i četiri medalje sa velikih takmičenja povuče sa čelne pozicije Saveza.

Za vrijeme njegovog mandata Savez je finansijski konsolidovan, muška selekcija osvojila je srebro na prvenstvu svijeta i Olimpijskim igrama, a ženska zlato na prvenstvu Evrope i bronzu na OI.

Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.