Crnogorska karate reprezentativka Marina Raković osvojila bronzanu medalju
Marina Raković

Konačno

Crnogorska karate reprezentativka Marina Raković osvojila bronzanu medalju

Crnogorska karate reprezentativka Marina Raković osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Lincu.

Ona je danas u meču za treće mjesto u kategoriji do 68 kilograma pobijedila sudijskom odlukom Italijanku Silviju Semaro 5:0.
 
Raković je u Lincu osvojila peto odličje na velikim takmičenjima.
 
Bila je tri puta bronzana na šampionatima Evrope, a isto odličje osvojila je i na Evropskim igrama u Bakuu.
 
"Bio je neizvjestan meč. Italijanka se spremala za mene, ali smo taktički dobro odradili borbu i zasluženo slavili. Išli smo na sve ili ništa. Trud se isplatio osvajanjem medalje za Crnu Goru", kazala je Raković agenciji Mina, prenosi Antena M.
 
Ona je na putu do polufinala, u srijedu, bila bolja od Bugarke Aleksandre Stubleve 4:2, reprezentativke Kosova, Fortese Orane 2:0, Španjolke Kristine Gonzalez Vičaino (sudijskim preglasavanjem) i Francuskinje Alis Ažije 3:1. 
 
U polufinalnom meču poražena je od domaće takmičarke, Alise Bušinger 3:0. 
 
Direktor reprezentacije, Dragoljub Fatić, kazao je da je crnogorski karate poslije 25 godina dočekao medalju sa svjetskih prvenstava u pojedinačnoj konkurenciji. 
 
"Konačno smo osvojili svjetsku medalju. Prognozirali smo medalju, jer su rad i rezultati Marine Raković to nagovještavali. Srećni smo i ponosni na nju i njene rezultate. Veliko hvala", kazao je Fatić.
 
Predsjednik Karate saveza, Dragan Šakotić, naveo je da je presrećan što je dio istorije karate sporta u Crnoj Gori.
 
"Ponosan sam što sam dao svoj doprinos stvaranju vrhunskih rezultata crnogorskih karatista. Naša Marina je, osvajanjem medaljem, crnogorskom sportu obezbijedila mjesto u samom vrhu svjetskog karatea i sporta uopšte", rekao je Šakotić.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.