Zbog gušenja motora BMW povlači više od 150.000 vozila
Ilustracija

Zbog gušenja motora BMW povlači više od 150.000 vozila

BMW povlači više od 154.000 automobila i SUV vozila u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi kako bi popravio problem sa električnim instalacijama koji može dovesti do gušenja motora.

Povlačenjem su obuhvaćeni modeli serije 5 i X5 i neka vozila serije 6 i X6 proizvedeni od 2007. do 2012. godine. Kompanija navodi da žice pumpe za gorivo u rezervoaru za gorivo možda nisu pravilno uvijene.

To može dovesti do toga da žice olabave i da se istopi konektor, što dovodi do curenja goriva. Zbog toga može doći do zaustavljanja rada pumpe za benzin i gušiti motor. BMW je istakao da za sada nije obavješten o tome da je spomenuti problem izazvao nesreće ili povrede.

Distributeri će zamijeniti modul pumpe za benzin bez dodatnih troškova za vlasnike vozila. Očekuje se da će povlačenje početi 5. decembra ove godine.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.