Nikšić: Policija rasvijatlila paljenje vozila iz maja 2015
Ilustracija

Osumnjičeni već u Spužu zbog drugih djela

Nikšić: Policija rasvijatlila paljenje vozila iz maja 2015

Nikšićka policija rasvijetlila je podmetanje požara na vozilu u tom gradu, koje se desilo prije godinu i pet mjeseci.

Iz Uprave policije je saopšteno da je zbog sumnje da je počinio to krivično djelo nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv V.L. (34) iz Nikšića.

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

“Dežurna služba CB Nikšić je, 27.05.2015. godine u dva sata i 45 minuta ujutro, obaviještena od strane građana da je neposredno prije prijavljivanja u naselju Humci u Nikšiću došlo do požara na pmv marke Opel Kambo, nikšićkih registarskih oznaka, vlasništvo R.V. iz Nikšića”, navodi se u saopštenju.

Uviđaj na mjestu događaja izvršen je po ovlašćenju državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, uz sudjelovanje stalnog sudskog vještaka za požare, eksplozije i havarije.

“Sa lica mjesta izuzet je određeni broj tragova koji su po naredbi nadležnog tužioca dostavljeni Forenzičkom centru radi vještačenja. Nakon sprovedenih vještačenja, kao nalaza i mišljenja vještaka za PEH, utvrđeno je da je požar  na predmetnom vozilu podmetnut. U toku Izviđajnog postupka policijski službenici CB Nikšić su, u saradnji i koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću, preduzeli niz mjera i radnji, kojom prilikom je sprovedeno više vrsta vještačenja u Forenzičkom centru u cilju identifikacije izvršioca krivičnog djela”, dodaje se u saopštenju.

Iz policije su naveli da su policijsko – tužilačke aktivnosti rezultirale otkrivanjem identiteta osumnjičenog za izvršenje krivičnog djela, te su službenici CB Nikšić na osnovu prikupljenih dokaza podnijeli  krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću protiv osumničenog V.L.

“Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je V.L, 27.05.2015. godine oko 02.45 časova, izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti na štetu R.V. iz Nikšića. Tom prilikom osumnjičeni je, kako se sumnja, izvršio opšte opasnu radnju, ubacio tzv. molotovljev koktel, koji je prethodno zapalio, u vozilo koje je bilo parkirano ispred porodične kuće R.V. On je time, sumnja se, doveo u opasnost imovinu većeg obima. Na vozilu je usljed požara nastupila materijalna šteta. Osumnjičeni V.L. se trenutno nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, zbog  izdržavanja kazni zatvora za druga izvršena krivična djela”, navodi se u saopštenju.

Iz UP su podsjetili da je nikšićka policija, radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela izvršenih podmetanjem požara i aktiviranjem eksploziva, u proteklih devet mjeseci rasvijetlila 10 krivičnih djela iz ove oblasti.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.