TIKA finansirala izgradnju pomoćnog objekta vrtića u Plavu
Foto: Facebook

JPU "Dječiji vrtić"

TIKA finansirala izgradnju pomoćnog objekta vrtića u Plavu

Turska Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) finansirala je izgradnju pomoćnog objekta za potrebe dječijeg vrtića u Plavu, na sjeveru Crne Gore.

Svečanoj ceremoniji, kojom je zvanično realizovan projekat "Izgradnja aneks objekta JPU 'Dječiji Vrtić'", prisustvovali su turski ambasador u Crnoj Gori Serhat Galip, koordinator TIKA-e za Crnu Goru Ahmet Altun i predsjednik Opštine Plav Orhan Šahmanović, javlja Anadolija. 

Ambasador Turske u Crnoj Gori Serhat Galip je istakao da odnosi između Crne Gore i Turske mogu da se predstave kao prijateljski i da su na najvećem nivou. 

"Kroz projekte TIKA-e, Vlada i narod Republike Turske pružaju podršku skoro u svim dijelovima svijeta. Hvala svim pojedincima koji su učestvovali u realizaciji ovog veoma važnog projekta za Opštinu Plav i za sjever Crne Gore", kazao je Galip.

Koordinator TIKA-e Ahmet Altun kazao je da je cilj TIKA-e da pruži podršku svim narodima u svim djelovima Crne Gore i šire. 

"Prošle sedmice smo sa turskim ambasadorom posjetili Mojkovac gdje smo prisustvovali svečanom otvaranju projekta adaptacije 'JPU Jevrosima Rabrenović –Jevra', a potom je u Rožajama otvorena osnovna škola u Grahovu, sve su to projekti finansirani od strane Turske Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju. I u narednom periodu ćemo biti u Plavu sa nekim drugim projektima", istakao je Altun. 

Predsjednik Opštine Plav Orhan Šahmanović rekao je da opština na čijem je čelu nije bila u mogućnosti da pomogne u realizaciji ovog projekta. 

"Želimo da ovaj vrtić prima još više djece. Iz lokalne uprave ćemo se potruditi koliko budemo mogli da bi stvorili bolje uslove za djecu", rekao je Šahmanović. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.