Tržišna inspekcija: Pojačana kontrola na sjeveru Crne Gore
Ilustracija

Novčane kazne

Tržišna inspekcija: Pojačana kontrola na sjeveru Crne Gore

Tržišna inspekcija je u pojačanom nadzoru u šest opština na sjeveru Crne Gore utvrdila 89 nepravilnosti i izdala 85 prekršajnih naloga, kojim su izrečene novčane kazne u iznosu od 28,4 hiljade eura.

Tržišna inspekcija je u ponedjeljak i utorak pojačano kontrolisala Berane, Plav, Rožaje, Bijelo Polje, Žabljak i Pljevlja, u kojem je učestvovalo deset tržišnih inspektora, koji su obavili 60 inspekcijskih pregleda, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Uprave za inspekcijske poslove.

Inspektori su, kako je objašnjeno, u cilju otklanjanja utvrđenih nepravilnosti izrekli 14 mjera ukazivanja i donijeli 59 rješenja.

„Pored navedenih mjera inspektor je u jednom slučaju privremeno oduzeo robu, odnosno 80 paklica cigareta, u vrijednosti od 110 eura, dok je u dva slučaja stavljena van prometa roba vrijedna 2,58 hiljada eura“, saopšteno je iz Uprave.

Utvrđene nepravilnosti se odnose na obavljanje trgovine bez podnošenja prijave trgovine, nevođenje evidencije o nabavci i prodaji robe i neisticanje i nepridržavanje radnog vremena.

Nepravilnosti su se odnosile i na neposjedovanje dokaza o nabavci robe, neobavještenje potrošača o važećim cijenama, neisticanje obavještenja u prodajnim objektima o mjestu i načinu podnošenja prigovora, kao i obavještenja o posebnim uslovima prodaje, te nevođenje evidencije o podnesenim prigovorima potrošača, obavještenje o robi i zloupotrebu garancije.

Antena M

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.