Marović na liječenju u Beogradu
Svetozar Marović

Zbog bolesti ne može u zatvor

Marović na liječenju u Beogradu

Svetozar Marović koji se tereti da je kao šef kriminalne grupe oštetio budžet za nekoliko desetina miliona eura sjutra neće otići u Spuž gdje je trebalo da dobije poziv za izdržavanje zatvorske kazne.

Kako je u izjavi za portal Antena M rekao njegov advokat Zdravko Begović to se neće desiti jer je Marović na liječenju u Beogradu.

"On se već duže nalazi na liječenju u Beogradu i neće moći da preuzme taj uput za izdržavanje kazne zatvora. Ja sam naravno blagovremeno poslao dopis i potrebnu medicinsku dokumentaciju predsjedniku suda i prema zakonu kada  lice opravdano ne može da stupi na izdržavanje kazne sud može i po mom mišljenju treba da donese odgovarajuće rješenje kojim će odložiti izdržavanje kazne", smatra Begović.

Kako je dodao, potpuno su spremni da se medicinska dokumentacija pregleda.

"Mislim da je sasvim jasno da je stanje mog branjenika veoma loše i da on nije sposoban da izdržava kaznu", rekao je on.

Begović vjeruje da će se izdržavanje kazne biti odloženo za neki vremenski period koji je potreban za oporavak Marovića, nakon čega bi trebalo da dobije novi poziv.

Marović će, kako predviđa Sporazum o priznavanju krivice koji je potpisao, u zatvoru ukupno provesti tri godine i deset mjeseci.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.