Bečić: Marković je crna kutija svih društveno-političkih zbivanja u Crnoj Gori
Demokrate

Rezultat opozicije bi bio bolji u drugim uslovima

Bečić: Marković je crna kutija svih društveno-političkih zbivanja u Crnoj Gori

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je upoznao je šeficu Sektora za politiku i ekonomiju u Ambasadi SAD Lesli Freriksen sa velikim brojem zloupotreba koje je Demokratska Crna Gora evidentirala i procesuirala u proteklom izbornom procesu, saopšteno je iz te partije.

Freriksen je, kako se navodi, čestitala Demokratama na rezultatu koji su ostvarili na upravo završenim parlamentarnim i lokalnim izborima u Budvi i Kotoru. Bečić je upoznao visoku gošću sa velikim brojem zloupotreba koje je Demokratska Crna Gora evidentirala i procesuirala u proteklom izbornom procesu.

“A posebno je naglasio da se nikako ne smiju zanemariti na stotine prijava koje su politički subjekti i nevladine organizacije predali nadležnim državnim organima na postupanje”, navodi se u saopštenju.

Bečić je upoznao Freriksen, sa podacima koje je saopštila NVO Mans.

“O frapantnom broju onih koji su zasnovali radni odnos u javnom sektoru od dana raspisivanja do dana održavanja parlamentarnih izbora i pored više puta izražene potrebe za racionalizacijom. Takođe, predsjednik Demokrata je gošću  podsjetio i na slučaj sa kompanijom Voli, koja je u direktnoj konekciji sa vrhom DPS-a, a koja je raspisala oglas za prijem 440 radnika, u značajnoj mjeri na primorju, i pored činjenice da je turistička sezona uveliko završena. Ono što je vrlo indikativno u cijeloj stvari sa raspisivanjem oglasa je ta da je isti trajao od 1. do 15. oktobra ove godine”, navodi se u saopštenju.

Lider Demokratske Crne Gore osvrnuo se i na dnevnik predsjednice opštine Gusinje koji se nalazi kod Specijalnog državnog tužilaštva.

“Ovaj slučaj je slika i prilika djelovanja DPS-a u svim opštinama u Crnoj Gori. Oni se ne nadmeću u programima, idejama i kadrovima, već u količini zloupotreba, naglasio je predsjednik Demokrata”, navodi se u saopštenju.

Bečić je kazao da je saopštenje nadležnih organa o planiranju terorističkih napada izazvalo strah i paniku među građanima Crne Gore i direktno uticalo na izlasnost i opredjeljenje birača, posebno u drugom dijelu dana.

“Lider Demokrata je saopštio da rezultat opozicije i manjinskih partija nije i ne može biti upitan, jer je osvojenih 39 mandata minimum svih minimuma, zbog toga što opoziciju niko ne optužuje za kupovinu glasova, pritiske na birače, partijsko zapošljavanje i razne druge podsticaje zauzvrat sigurnog glasa. Jedino što je upitno to je rezultat DPS-a i prouzrokovana apstinencija jednog značajnog dijela opozicionih birača.  Rezultat opozicije i manjinskih partija mogao je biti samo bolji u regularnim uslovima”, piše u saopštenju.

Na kraju, Bečić je izjavio da Duško Marković ne može donijeti stabilnost, borbu protiv kriminala i korupcije, ekonomski oporavak, pomirenje, niti stvoriti uslove za napredak Crne Gore, “jer je on crna kutija svih društveno-političkih zbivanja u Crnoj Gori”.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.