Ronaldo: Ja i Mesi nismo prijatelji ali se poštujemo
Kristijano Ronaldo

O rivalstvu

Ronaldo: Ja i Mesi nismo prijatelji ali se poštujemo

Već godinama se u svijetu fudbala vodi polemika ko je trenutno najbolji fudbaler Portugalac Kristijano Ronaldo (31) ili Argentinac Lionel Mesi. Ronaldo je u izjavi za britanske medije pokušao umanjiti njihovo rivalstvo koje potenciraju mediji, tako što je kazao da on i Mesi nisu prijatelji, ali da se međusobno izuzetno poštuju.

Upravo Ronaldo i Mesi najveći su favoriti za ovogodišnje dobijanje priznanja FIFA Ballon d'Or namijenjenog najboljem svjetskom fudbaleru godine. U prethodnih osam godina upravo su njih dvojica odnijeli prestižno priznanje, Mesi pet, a Ronaldo tri puta.

“Postoji veliko međusobno poštovanje između mene i Mesija. Mediji potenciraju da između nas postoji veliki rivalitet, ali to uopšte nije tako. Istina nemamo odnos kao dobri prijatelji, ali postoji obostrano poštovanje“, kazao je Ronaldo, prenijela je AA.

U nastavku razgovora sjajni portugalski fudbaler osvrnuo se na duele koje je imao sa odbrambenim igračima tokom karijere. Izdvojio je jedno ime.

“Tokom godina imao sam nekoliko velikih borbi sa Ešlijem Kolom, on vam ne daje niti jednu sekundu da dišete. Bio je jako uporan igrač kada je bio na svom vrhuncu, veoma brzi i nezgodan u duelima. Kada bi igrao protiv njega znao sam da me ne čeka lagana utakmica“, istakao je napadač Real Madrida.

Ronaldo je tokom karijere osvojio veliki broj trofeja, izdvajaju se naslov šampiona Engleske i Španije, te Evrope i sa Mančester Junajtedom i sa Realom. Ove godine je sa reprezentacijom Portugala postao šampion Starog kontinenta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.