Opozicija pisala DIK-u: Ne prihvatamo rezultate izbora dok se ne rasvijetli slučaj
Ilustracija

Da se ne proglašavaju rezultati izbora

Opozicija pisala DIK-u: Ne prihvatamo rezultate izbora dok se ne rasvijetli slučaj "državnog udara"

"Na prvom sastanku svih parlamentarnih opozicionih političkih subjekata jednoglasno smo odlučili da ne prihvatimo rezultate izbora održanih 16.10.2016. godine, sve dok se ne rasvijetli i do kraja pravno ne procesuira slučaj "kriminalno-terorističkog ataka na institucije sistema", zvanog "državni udar", u danu održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora", navodi se u otvorenom pismu upućenom Državnoj izbornoj komisiji od strane opozicionih poilitičkih subjekata (DF, Ključ, Demokrate, SDP).

Ova odluka obraćanja DIK-u donijeta je na današnjem sastanku Demokrata, DF-a, Ključa i SDP-a.

"S tim u vezi, ovim otvorenim pismom tražimo od vas da ne proglašavate konačne rezultate izbora, s obzirom da do ovog trenutka nijedan državni organ nije dokazao nijednu činjenicu u vezi sa pomenutim teškim krivičnim djelom kriminalnog udruživanja sa pokušajem terorizma.
Proglasiti konačne rezultate u svijetlu ovih navoda produbilo bi ionako tešku političku krizu u kojoj se nalazi Crna Gora", navodi se u pismu.

Opozicija je pozvala i predstavnike manjinskih političkih stranaka da ih podrže.

"Podržavajući istovremeno i vlastitu potrebu da Crna Gora bude stabilno društvo u kojem se izbori neće odvijati pod prijetnjama rušenja države i ustavnopravnog poretka. Istovremeno, očekujemo od predstavnika međunarodne zajednice da na adekvatan način tretiraju novonastalu situaciju i doprinesu političkoj stabilnosti na kojoj opozicija insistira", zaključili su iz Demokrata, DF-a, Ključa i SDP-a.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.