Ubistvo Đuričkovića: I policija regiona traga za Miloševićem i njegovim drugovima
Ilustracija

Potjernica još nije raspisana

Ubistvo Đuričkovića: I policija regiona traga za Miloševićem i njegovim drugovima

Crnogorska policija u saradnji sa partnerskim službama sprovodi proceduru raspisivanja potjernice protiv Marija Miloševića i njegovih drugova osumnjičenih za ubistvo Cetinjanina Radomira Đuričkovića (41), ali iako ona još nije raspisana, policije regiona već tragaju za njima.

Operativna saznanja i prikupljeni dokazi istražnih organa navode na sumnju da je likvidaciju Đuričkovića, koji je 10. oktobra izrešetan u džipu "tiguan", dok se vraćao kući u cetinjskoj Ulici IV proletereske, organizovao osumnjičeni Mario Milošević (35) za kojeg se vjeruje da se krije u Srbiji. Nezvanično, za upravljačem automobila "reno megan", koji je presreo stradalog Đuričkovića, sumnja se da je bio Vukašin Vujačić (21). Policija sumnja da je u vozilu bio i Igor Mašanović (21), ali još se ne može sa sigurnošću potvrditi da li je upravo on ispalio smrtonosne projektile iz automata. Trojica mladića protiv kojih su prije dva dana podnijete krivične prijave su, u svakom slučaju, imala jasno podijeljene uloge a sumnja se da su radila po nalogu "kavačkog klana", pišu Dnevne novine.

Policija je nakon ubistva pronašla zapaljeni "reno megan" i u njemu automatsku pušku, pa je to bio glavni trag kojim su se vodili u prvim danima istrage. Uskoro su došli do vlasnika automobila koji je kazao da je nepoznatom mladiću prodao auto za 2.100 eura. Na osnovu njegovog iskaza, napravljen je foto-robot kupca automobila za kojeg se sada osnovano sumnja da je Vujačić.

Policija vjeruje da su on i Mašanović bili zaduženi i za nabavku automatske puške i municije, kao i da su nakon ubistva odvezli vozilo do mjesta gdje je zapaljeno.

Sagovornik DN iz policije kazao je da do sada prikupljeni podaci navode na sumnju da je riječ o plaćenom ubistvu, koje je organizovao Milošević, a po nalogu finansijera kotorskog "kavačkog" klana.

Poznato je da istražni organi sumnjiče ovaj klan za niz neriješenih likvidacija u Crnoj Gori i Srbiji, između ostalih i za ubistva Gorana Đuričkovića u Budvi i Gorana Radomana u Beogradu, rođaka i kuma stradalog Radomira Đuričkovića. Za obojicu ubijenih poznato je da su bili u sukobu sa kavačkim klanom zbog kokainskih poslova u Španiji, dok je slučajna žrtva tog kriminalnog rata bio bivši političar Saša Marković. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.