Vujanovićima pritvor 30 dana
Foto: RTCG

Otac priznao da se kaje

Vujanovićima pritvor 30 dana

Vesku Vujanoviću (50) i njegovom sinu Ranku (19), koji su u ponedjeljak sedam sati bili zabarikadirani u kući u selu Berislavci i prijetili policiji automatskom puškom, juče je određen pritvor do 30 dana.

Kako piše Pobjeda, odluku je donio sudija za istrage Osnovnog suda Miladin Pejović.

Advokat Zeljko Đukanović, koji zastupa Vujanoviće, kazao je za Pobjedu da je Vesku pritvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, jer je i ranije osuđivan i opasnosti od uticaja na svjedoke.

Ranku je takođe pritvor određen zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, što po odbrani ne stoji jer su svjedoci službena lica, odnosno policajci koji su bili na licu mjesta. Ne postoji logički i pravni osnov kako on može da utiče na iskaze policajaca dodao je Đukanović.

Kako je kazao, stariji Vujanović je pred sudijom za istrage tvrdio da se kaje jer je tog dana bio u vidno alkoholisanom stanju, a za oružje je ponovio da nije njegovo već od oca.

Sin i otac terete se za dva krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i nedozvoljeno držanje oružja i ekspozivnih materija. Podsjetimo, stariji Vujović se predao oko 18 sati nakon pregovora sa načelnikom Centra bezbjednosti Podgorica Jovicom Rečevićem i prijateljem Rajom Božovićem, a njegov sin sat vremena ranije.

Drama je počela u ponedjeljak oko 10 sati kada je Vujanovićev sin zaustavljen u Golubovcima. Kako su iz policije ranije saopštili, pokušali su da zaustave Ranka Vujanovića, ali je on pobjegao. Druga verzija je da je policija zaustavila Ranka Vujanovića u Golubovcima i da je bio bez vozačke i neregistrovan. Zamolio je policajce da mu dozvole da pozove oca kako bi mu izdiktirao broj tablica. Međutim, pobjegao je. Patrola je krenula za njim, ali je on ušao u kuću i zajedno sa ocem se zabarikadirao.

Nakon prijetnji ispred porodične kuće Vujanovića ubrzo je stiglo 50 pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice. Otac i sin bili su na spratu i sa terase pregovarali s policijom. Obojica su bili naoružani, dok je otac imao i pancir.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.