Beograd i zvanično naredne sezone domaćin Final Foura Eurolige
Ilustracija

Beograd i zvanično naredne sezone domaćin Final Foura Eurolige

Rukovodstvo košarkaške Turkiš Erlajns Eurolige potvrdilo je da će finalno doigravanje (Final Four) za prvaka u sezoni 2017-2018 biti organizirano u Beogradu, javlja Anadolija.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor Eurolige Jordi Bartolomeu potpisali su danas ugovor o organiziranju Final Foura u Beogradu, čime je srbijanski glavni grad i zvanično postao domaćin završnice Eurolige za narednu sezonu.

U saopštenju objavljenom na službenoj internet stranici Eurolige se navodi da će Final Four 2018. godine biti igran u dvorani Kombank Arena na kojoj svoje mečeve igra beogradska Crvena zvazda MTS i srbijanski nacionalni tim. Riječ je modernoj sportskoj dvorani kapaciteta 18.386 gledalaca.

U saopštenju nije preciziran datum kada će Final Four biti igran.

Ovogodišnji prvak Eurolige bit će poznat nakon Final Four doigravanja koje će u periodu od 19. do 21. maja naredne godine biti igrano u istanbulskoj dvorani “Sinan Erdem“.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.