Maska od bundeve za suvu kožu
Ilustracija

Izvor vitamina i minerala

Maska od bundeve za suvu kožu

Jesen miriše na bundeve, a one su prava riznica vitamina i minerala. Ne samo da su zdrave kao dodatak u ishrani, nego su melem i za kožu, koja sa prvim hladnijim danima postaje suva.

Cink u sjemenkama reguliše nivo hormona i proizvodnju sebuma, što je dobro u borbi sa aknama i kod zacjeljivanja rana. Zato iskoristite blagodeti ovog ukusnog i mirišljavog povrća.

Recept:

Napravite osvježavajuću, hranljivu masku tako što ćete pomiješati i dobro umutiti – 1,5 šolja pirea od bundeve, kašiku meda, 1,5 kašika jogurta i kašičicu cimeta.

Primjena:

Na čisto lice nanesite dobijenu smjesu i ostavite da djeluje 15 minuta. Poslije toga se umijte mlakom vodom. Vaša koža će za tren oka postati baršunasto nježna i meka.

Nezavisne novine

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.