Upoznajte bebu koja je rođena dva puta (VIDEO)
Foto:Screenshot

Čudo života

Upoznajte bebu koja je rođena dva puta (VIDEO)

Nevjerovatna priča stiže iz Sjedinjenih Američkih Država o bebi koja se bukvalno rodila dva puta.

Kada je bila trudna tek 16 sedmica Margaret Boemer iz Teksasa saznala je da njenoj bebi na trtičnoj kosti raste rijedak tumor i da ga treba operisati.

"Bilo je to šokantno i stravično saznanje jer nijesam ni znala šta ta riječ znači i kakvu dijagnozu može donijeti", kazala je Boemer u Dječijoj bolnici u Teksasu. Uskoro je saznala da se jedna od 35.000 beba rodi s ovim rijetkim tumorom, ali da je on istovremeno jedan od najuobičajenijih tumora koje ljekari otkriju kod beba.

Margaret je saznala da se tumor ponekad uklanja tek nakon rođenja, ali u slučaju njene bebe nije se smjelo čekati. Stoga je malena LinLi Hope morala biti podvrgnuta operativnom zahvatu.

Dr Karel Kas objasnio je za CNN da ovaj tumor raste hraneći se krvlju rastućeg fetusa te su morali hitno da ga uklone.

Beba je sa 23 sedmice izvađena iz materice, operisana, a potom vraćena. Otkriveno je da je tumor bio skoro jednake veličine kao fetus. Ljekari su ovaj potez opisali kao pravo čudo.

Dvanaest sedmica nakon operacije LinLi je ponovo rođena i to carskim rezom sa 36 sedmica. Ljekari su potom morali operativnim zahvatom ukloniti još neke djeliće tumora, ali je sve srećno završilo.

Beba je sada savršeno zdrava, a njena majka, koja je u ranom stadijumu trudnoće izgubila bebu blizanca male LinLi, kaže da je sve sada vrijedno pretrpljene boli.

Antena M

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.