Izbori su bili neravnopravna utakmica
Demokrate

Bečić-OEBS

Izbori su bili neravnopravna utakmica

Lider Demokrata Aleksa Bečić je konstatovao da je izborni proces za nama potvrdio prognoze Demokrata sa početka ove godine, da nas bez dileme očekuje još jedna krajnje neravnopravna utakmica, jer sa dokazanim antidemokratom Milom Đukanovićem i DPS-om stvaranje uslova za slobodne i fer izbore predstavlja misaonu imenicu.

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, sastao se danas u sjedištu Demokrata sa predstavnicima OEBS-ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), šefom misije Romanom Jakićem, kao i političkom analitičarkom Zaronom Ismailovom. Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović.

Kako se navodi u saopštenju Demorata koje je dostavljeno Portalu Antena M predsjednik Demokrata je upoznao sagovornike sa najznačajnijim zloupotrebama i materijalima koji su dostavljeni nadležnom tužilaštvu na postupanje, ističući da na stotine prijava nevladinih organizacija i političkih subjekata, pregršt video materijala i fotografija, kao i brojne druge činjenice jasno ukazuju da je protekle izbore obilježio nikad veći broj zloupotreba. U datim okolnostima, jednoj krajnje neravnopravnoj utakmici, atmosferi pokušaja terorističkih napada i brojnih zloupotreba, ostvariti ono što su ostvarile Demokrate i ukupno posmatrano opozicija i na državnom nivou, i u Budvi i Kotoru, predstavlja pravo remek-djelo.

Bečić je pitao sagovornike da li iskustvo OEBS-a poznaje još neku zemlju u kojoj se istovremeno održavaju parlamentarni izbori, sprovode pokušaji terorističkih napada i suspenduje pravo korišćenja društvenih mreža?

Predsjednik Demokrata je posebno istakao primjer Budve gdje Demokratska partija socijalista, koja tvrdi da su izbori bili fer i slobodni, traži ponavljanje glasanja na praktično svim biračkim mjestima. Umjesto da zaćute zbog poraza koji su pretrpjeli uprkos svim zloupotrebama i mahinacija koje su sprovodili i koje su išle do nivoa da svjedoka saradnika, bivšeg gradonačelnika, angažuju u realizaciji svojih prljavih nauma, DPS po ko zna koji put pokazuje svoje pravo lice. Ukoliko se pokuša nastaviti pravno i političko nasilje u Budvi, biće to uvod u produbljivanje ionako duboke političke krize u zemlji, zaključio je Bečić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.