Turkinja oborila svjetski rekord u dubinskom ronjenju
Foto:AA

110 metara za 2 minutu i 40 sekundi

Turkinja oborila svjetski rekord u dubinskom ronjenju

Sahika Erkumen postavila je novi svjetski rekord u slobodnom ronjenju na dah na 110 metara.

Rekord je postavila u Kasu u Antaliji. Ronjenje na dah na dubini od 110 metara trajalo je dvije minute i 40 sekundi, javila je AA.

Tokom proslave novog svjetskog rekorda Erkumen je držala turski zastavu, a na njoj transparent sa natpisom: "Jedan dah, jedno srce za naše šehide". 

U izjavi je izrazila zadovoljstvo što je nakon dvogodišnjeg rada uspjela da postigne svoj cilj. Zahvalila se svima koji su je podržavali u njenim ciljevima. 

"Dah sam zadržala za naše šehide, a njihova djeca su bila danas sa mnom ovdje. Iza mene je cijela Turska. Ne želimo da se iza imena naše zemlje spominje terorizam i udar nego međunarodni uspjesi", pojasnila je Erkumen. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.