„Čarobnjak iz Oza“ sjutra u KIC-u
Ilustracija

„Čarobnjak iz Oza“ sjutra u KIC-u

Ansambl Gradskog pozorišta u nedjelju, 23. oktobra, sa početkom u 12 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, izvešeće predstavu „Čarobnjak iz Oza“ .

Prema romanu Franka Lajmana Bauma, dramatizaciju je uradila Aleksandra Glovacki, a predstavu je režirao Jagoš Marković.

Slavna filmsko-muzička avantura za djecu, ali i čitavu porodicu, prati dogodovštine djevojčice Doroti koju je ciklon oduvao daleko od njene kuće u čudesnu zemlju Oz.

„Čarobnjak iz Oza“ je priča o odrastanju, ali i o prijateljstvu među različitima. Doroti na putovanju upoznaje strašilo, limenog čovjeka i ne baš tako hrabrog lava. Tražeći spas od problema koji su ih proganjali, ova simpatična družina otkriva sopstvenu snagu i shvata da im čudesni čarobnjak iz Oza ne može riješiti probleme, već da izlaz i spas treba da traže u sebi.

Igraju: Kristina Stevović, Jelena Simić, Dejan Đonović, Božidar Zuber, Branimir Popović, Sejfo Seferović, Sanja Popović, Filip Đuretić.

Idejno riješenje scenografije: Jagoš Marković, kompozitor: Ljubomir Ninković, kostimograf: Marija Marković, scenski pokret: Jagoš Marković, light dizajner: Radomir Stamenković, asistent reditelja: Darko Bjelobrković.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.