Transkript razgovora osumnjičenih terorista:Reci mi koja bi bila nagrada, brate?
Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Razgovor osumnjičenih za pripremanje terorističkog napada u Crnoj Gori

Transkript razgovora osumnjičenih terorista:Reci mi koja bi bila nagrada, brate?

Nakon što je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić preksinoć saopštio da je grupa osumnjičena za terorizam, čiji su organizatori Aleksandar Sinđelić i Bratislav Dikić, imala sofisticiranu tehniku za snimanje i komunikaciju dron sa kamerom i motorole, Vikend novine su došle do novog transkripta razgovora, koji potvrđuje takve sumnje tužilaštva.

Ova oprema je trebalo u nedjelju ujutro da bude transportovana u Podgoricu, a pomoću nje, kako je Katnić pojasnio, trebalo je da se prati kretanje crnogorskih specijalnih jedinica i da po njihovom izlasku iz kampa Zlatica bude izveden teroristički manevar, kojim bi ih "neutralisali".

Katnić je objasnio da je, osim ovih uređaja, ova kriminalna organizacija imala i uniforme nalik onima koje nosi crnogorska policija i da su sa automatskim oružjem trebali da se infiltriraju među policajce ispred Skupštine i zapucaju na okupljene građane. Plan je, takođe, bio da kada "padne" nekoliko žrtava, masa krene i zajedno sa političarima i grupom terorista zauzme i zabarikadira se u zgradi Skupštine. Sve ovo je dokumentovano, kako tvrdi Katnić, a iz svega predočenog mogao bi se izvesti samo jedan zaključak da ovakvu kriminalnu akciju, sa jasno podijeljenim ulogama, organizatorima i naručiocima, može da sprovede samo visokoprofesionalna teroristička grupa, u koju je uloženo jako mnogo novca.

Vikend novine su imale uvid u još jedan transkript razgovora osumnjičenih terorista, u kojem se dogovaraju kako da "uhapse" Đukanovića, ali i način preuzimanja tehnike, koji je bio dogovoren za nedjelju ujutro.

Sinđelić: I koordinišeš sve (... nerazgovijetno). Pametno, bez srljanja. Nemojte da pravite nikakvu provokaciju, nikako. Kad bi baš bilo da se mora, onda se interveniše. Daj Bože, može da bude sve u redu, da se ovaj Milo pomiri sa sudbinom da je izgubio i da ne bude ništa.

Velimirović: On da je pametan, dao bi odmah vlast.

Sinđelić: Baš. A ovi su rekli ako dođe do gužve i ako se on pojavi da izađe slučajno na trg među narod, nagrada se daje ko ga uhvati. Bićete nagrađeni da ga uhvatite i snimite da ga uhapsite. Bukvalno da ga tu uhapsite.

Velimirović: Da uhapsimo Mila?

Sinđelić: Znači to... Bili bi nagrađeni do kraja.

Velimirović: Reci mi koja bi bila nagrada, brate?

Sinđelić: Nagrada... Reci šta hoćeš?

Velimirović: Važi, brate.

Sinđelić: Vidiš ti kakav sam ja čovek? Do reči je urađeno.

Velimirović: Slušaj me, brate... Oprosti mi ti. Znaš kako i sam se sekiram.

Sinđelić: Pa znam i ja se sekiram za vas, ne spavam zbog vas, jurim. Slušaj, uzeo sam vam onaj helikopter (dron sa kamerom za nadgledanje) da možete da izviđate.

Velimirović: A kad će helikopter? Kad ćeš to? To ujutru?

Sinđelić: Završi šta imaš i kreni ovamo... Ili neko drugi. Ja ću da vam predam i motorole i helikoptere i sve.

Velimirović: Znači, ja njemu sve to da dam i dole da dođem za helikopter i za motorole.

Sinđelić: Da, da... Samo mi javi kad kreneš.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.