Rim: Protest muslimana zbog
Foto: Thinkstock

Rim: Protest muslimana zbog "improvizovanih džamija"

Nekoliko stotina muslimana u petak je učestvovalo u protestnoj molitvi pored rimskog Koloseuma zbog, kako kažu, zatvaranja improvizovanih džamija.

Oni pozivaju gradske vlasti da zaštite njihova vjerska prava, prenosi Rojters.

Organizatori su rekli da su pozvali na proteste nakon nedavnog zatvaranja iz administrativnih razloga pet improvizovanih džamija.

Ministar unutrašnjih poslova Italije Anđelino Alfano rekao je u avgustu da ne treba dozvoliti "mini džamije u garažama". 

Najmanje 1,6 miliona muslimana živi u Italiji, ali postoji samo mali broj zvanično registrovanih džamija.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.