Zlatičanin 28. januara brani titulu u Las Vegasu

Zlatičanin 28. januara brani titulu u Las Vegasu

Dejan Zlatičanin će titulu prvaka svijeta u WBC verziji braniti protiv Majkija Garsije, 28. januara, u hotelu MGM Grand u Las Vegasu.

"Prva želja mi se ostvarila u junu ove godine tako što sam postao svjetski šampion, a druga želja je ta da boksujem u MGM Grand Areni", napisao je Zlatičanin na društvenim mrežama.

Zlatičanin će prvi put braniti pojas u lakoj kategoriji u najprestižnijoj verziji, koji je osvojio savladavši Frenklina Mamanija iz Bolivije, u junu ove godine.

Garsija je bivši šampion u pero i super-pero kategoriji.

Borba sa Garsijom u januaru biće veliki izazov za 32-godišnjeg crnogorskog boksera, pošto je Garsija u prednosti kada je u pitanju visina i raspon ruku.

Američki bokser meksičkog porijekla, koji se ovom borbom vraća u laku kategoriju, siguran je da će bez problema doći do težinskog limita od 61.2 kilograma.

"Vjerujem da će laka kategorija biti dobra za mene", kazao je Garsija za ESPN.

Zlatičanin ima 22 pobjede u profesionalnom ringu, 15 je ostvario nokautom, a još uvjek je bez poraza.

Garsija je takođe neporažen, a upisao 35 pobjeda, 29 nokautom.

Pobjednik meča u Las Vegasu će pojas braniti naredne godine protiv Horhea Linaresa, koji trenutno ima problema sa povredom ruke koju je zaradio kada je osvojio pojas u lakoj kategoriji WBA verzije priotiv Entonija Krole. Linares i Krola će imati revanš početkom 2017.

Uvod u borbu Zlatičanina i Garsije biće revanš Karla Fremptona i Lea Santa Kruza u pero kategoriji. 

RTCG

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.