Facebook će vas uskoro tjerati na chat s ljudima iako to ne želite

Tehnologije mjenjaju uloge čovjeka

Facebook će vas uskoro tjerati na chat s ljudima iako to ne želite

Facebook Messenger je prošlog ljeta dostigao broj korisnika od jedne milijarde, ali to nije razlog da prekine inovacije koje bi privukle još više ljudi.

Poslednji pokušaj su "conversation topics" ili "predlozi tema" koji korisnicima predlaže temu za raspravu na chatu. Predlozi se generišu na osnovu aktivnosti na Facebooku kao što su planirani događaji, stranice koje se prate i slično. 

Opcija se trenutno može sresti na ograničenom broju uređaja, a uskoro bismo mogli očekivati širenje na većinu desktopa i pametnih telefona. 

Sugestije će se nalaziti ispod imena korisnika u vidu notifikacije koja obavještava o njihovim poslednjim ili aktuelnim namjerama ili aktivnostima. 

Ideja iza "predloga tema" je jednostavna – ona je zamišljena kao alat za započinjanje razgovora sa novim prijateljima, ali i dobar način obnove razgovora sa starim poznanicima koje nismo kontaktirali odavno. 

S druge strane, Messenger na ovaj način dodatno brine one koji smatraju da tehnologije menjaju ulogu čovjeka.

 KLIX.BA

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.