Doživjela 107. jer je rano ostala udovica i nije konzumirala alkohol!
Najstarija Slovakinja

Najstarija Slovakinja

Doživjela 107. jer je rano ostala udovica i nije konzumirala alkohol!

Najstarija Slovakinja, Marija Čeremugova iz Levoče koja je ovih dana proslavila 107. rođendan, poručila je da je njen recept za dugovječnost to što se sklanjala od pića a 74 godine živi kao udovica, bez muža koji bi joj „pio krv“.

Slovačkoj televiziji Markiza koja je došla da joj čestita rođendan još vitalna bakica otkrila je da je tajna dugovječnosti u tome što je rano ostala udovica, a novog muža posle nije tražila i nije imala nikog ko bi joj, kako je kazala, pio krv.

Drugi tajni sastojak njene dugovječnosti je to što, iako je bila radnica u fabrici žestokih alkoholnih pića i pivari, nikada nije pila alkoholna pića.

„Vjerovatno imam kod boga vezu kada sam doživjela tako duboku starost. Koliko gospod bog da, toliko. Kada kaže dosta, u redu, pristajem da je kraj“, kazala je Čeremugova.

Zdravlje je i više nego primjereno godinama služi, ne koristi nikakve lijekove a najviše je muči što su prije nje umrla njena djeca i sve njene drugarice ali, na sreću, ostala joj je unuka koja o njoj brine i posjećuje je.

RTS

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.