Predstava „Slasti slave

U 20 h

Predstava „Slasti slave" 20. oktobra u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“

Predstava „Slasti slave“, sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće izvedena u četvrtak 20. oktobra sa početkom u 20 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“.

Po tekstu Petera Quiltera, predstavu je adaptirao i režirao Stefan Sablić.

Igraju: Dubravka Drakić, Mladen Nelević, Katarina Krek, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović.

Izbor muzike potpisuje reditelj Stefan Sablić, kostimografiju Aleksandar Noshpal,a scenografiju  Smiljka Šeparović.

100009694740312360301891565727691o

O komadu „Slasti slave“

Komad „Slasti slave“ je istinita priča o Florens Foster Dženkins, najgoroj pjevačici na svijetu. Ova inteligentno duhovita i dirljiva muzička komedija  prvi put je izvedena u Londonu na West Endu 2005. godine i bila nominovana za prestižnu „Lorens Olivier“ nagradu, kao najbolja nova komedija.

Komad osvjetljava ljupku korupciju kojom se Gospođa Džankins bavila i čarobnu riječ -mito - koja joj je otvarala sva vrata. U ovoj komediji publika ima priliku da na duhovit način vidi realnost kao apsurd, a onda i da prepozna koliko i sami živimo u realnosti apsurda.

100038184740322026967591564291669o

Biografija pisca

Peter Quilter je engleski dramaturg čija su djela prevedena na 27 jezika i igrana u više od 40 zemalja. Svojim komadima u dobroj mjeri „osvježio“ je scene na West Endu i Broadwayu. Karijeru je započeo kao televizijski voditelj na BBC-u.Njegovo prvo djelo je komad „Curtain up“nakon kojeg slijedi mjuzikl „Sveti Canterbury“ Oskara Vajlda, koji je ostvario ogroman uspjeh u Velikoj Britaniji. Njegov mjuzikl „Slavno“ imao je svjetsku premijeru 2005.godine u Duchess Theatru na West Endu.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.