Crni sočni kolač gotov za 20 minuta

Natopljen čokoladom

Crni sočni kolač gotov za 20 minuta

Ukoliko se vašim ukućanima jede nešto slatko, ovo je recept za vas.

Sastojci:

  1 l mlijeka  

200 g gustina

1,5 šolja oko 300 g šećera

5 kašika kakaa u prahu

50 g maslaca

3 kašike meda

1 kesica vanilin šećera

oko 30 kom čokoladnih keksića

Priprema:

U većoj posudi izmješati gustin, šećer, kakao i vanilin šećer. Mlijeko podgrijati da bude mlako, sipati po malo u smjesu sa gustinom i mutiti, staviti da se kuva uz neprekidno miješanje dok se ne zgusne. U vruću smjesu dodati maslac i med i miješati da se istope.

U kalup 30 x 10 cm obložen folijom, sipati vruću smjesu, ostaviti 3-4 kašike, stavljati keks. Premazati ostatkom smjese pa poslagati keksa koliko treba da se prekrije smjesa, prekriti folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći. Ukrasiti po želji.

 

Coolinarka

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.