Highway  novom pjesmom kritikovao društveno stanje (Foto, Video)

“Lud”

Highway novom pjesmom kritikovao društveno stanje (Foto, Video)

Podgorički pop rok trio Highway objavio je danas premijerno spot za pjesmu “Lud”.

Autori muzike i teksta su Petar Tošić i Marko Pešić, za aranžman su bili zaduženi Dejan Vozlić, Darko Juranović i Tihomir Preradović, dok produkciju spota i animaciju potpisuje  Bitter Frames.

Pop rok trio čine pjevač Petar Tošić i gitaristi Marko Pešić i Luka Vojvodić, a bend je osnovan u avgustu 2014. gpdone.

Highwayband2

“U ovoj pjesmo utkali smo i neku aktuelnu socijalnu temu. Ovo nije tipična ljubavna pjesma, kakvu su možda slušaoci očekivali, već iskazuje naš stav o trenutnim zbivanjima koja nas sve pogađaju. Kao pripadnici mlađe generacije koji su okruženi brojnim malignim pojavama u društvu, željeli  smo poručiti da u socijalnim prilikama u kojima živimo, treba ostati svoj i ne pokleknuti, “ kazao je Petar Tošić, vokal benda.

Highwaytrio1

“U pitanju je ne samo borba pojedinca, nego borba protiv opšte poslušnosti i monotonosti društva. Upravo zato, mi, kao pripadnici mlađih generacija, treba da ostanemo dosljedni svojim stavovima i ne dozvolimo da drugi manipulišu nama. “ kaže Marko Pešić.

“Ova pjesma je naša poruka urbanog bunta, urbane subverzivne kulture. Naš cilj je da poruka dođe do onih kojima je namijenjena, uključujući i mlade”, rekao je Luka Vojvodić.

Bend je učestvovao i na popularnom muzičkom takmičenju X Factor, a 2016. godine predstavljao je Crnu Goru na Evroviziji.

Što se tiče daljih planova benda, očekuju ih nastupi po Crnoj Gori, a nedavno su u Kotoru snimili spot za još jednu novu pjesmu čija će premijera biti u novembru.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.