Đoković izgubio od Bautiste
Novak Đoković

Ni lomljenje reketa, ni cijpanje majice nijesu pomogli!

Đoković izgubio od Bautiste

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković neće odbraniti titulu na Mastersu u Šangaju pošto je danas u polufinalu izgubio od Španca Roberta Bautiste-Aguta 6:4, 6:4.

Meč je trajao 108 minuta, a Španac je do najveće pobjede u karijeri i prvog finala na Mastersima došao poslije pet uzastopnih poraza od srpskog tenisera, piše Tanjug.

Svjetski broj jedan opet nije bio na svom nivou, mnogo je griješio, slično finalnom meču na US openu, protiv Stanislasa Vavrinke, bio je nervozan, raspravljao se sa sudijom, "lomio" reket, pa je poraz bio logična posljedica.

Istina je i da je Španac odigrao vjerovatno meč karijere, nema šta ga nije išlo, posebno servis. Nole nije imao rješenja za snažne udarce Aguta, koji je meč priveo kraju poslije 110 minuta borbe. Đoković će od ponedjeljka imati 12.900 bodova, a Endi Marej bi eventualnim trijumfom mogao da mu se primakne na svega 2.500 bodova.

Bautista - Agut, koji je prethodno eliminisao i Viktora Troickog, igraće u finalu protiv pobjednika drugog polufinala između Mareja i Francuza Žila Simona.

Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 5.452.985 dolara.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.