Duo Bulatović - Nikčević nastupiće u prestižnom Karnegi holu
Foto: Ministarstvo kulture

Pres konferencija

Duo Bulatović - Nikčević nastupiće u prestižnom Karnegi holu

Cjelovečernji koncert gitarskog dua Bulatović - Nikčević u globalno najprestižnijem koncertnom prostoru, Karnegi holu u Njujorku ući će u antologiju muzičkog života Crne Gore, ocijenio je ministar kulture Pavle Goranović.

U Ministarstvu kulture danas je održana konferencija za novinare povodom najave koncerta Srđana Bulatovića i Darka Nikčevića u Karnegi holu u Njujorku.

“Značaj događaja koji nam predstoji ne mjeri se samo po tome što je našim afirmisanim umjetnicima ukazana čast da nastupe na visokokotiranom koncertnom podijumu, već i po tome što će izvoditi autorsku muziku utemjeljenu na obradi crnogorskog folklora“, kazao je Goranović.

Kako je naveo, značajnu dimenziju koncertu, čiji je radni naslov „The Best of Montenegro“, daje i činjenica da će se realizovati u godini jubileja – Deceniji obnove nezavisnosti i hiljadugodišnjici državnosti Crne Gore.

Goranović je dodao da je afirmacija crnogorskih umjetnika na međunarodnom planu, kao i komunikacija sa drugim kulturama kroz univerzalni jezik umjetnosti, jedan od prioriteta Ministarstva kulture.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Bulatović je na konferenciji izrazio zadovoljstvo i čast što će nastupiti u Kargnegi holu, dodavši da je to važan rezultat dvadesetpetogodišnjeg rada, koliko se bavi muzikom.

“Velika je čast proći muzičku selekciju Karnegi Hola, ne samo kao izvođači, nego i kao kompozitori. To je dakle dvostruka odgovornost – kako će se publici dopasti naša djela i kako ćemo ih izvesti”, kazao je Bulatović.

On je dodao da su podaci o duu Bulatović-Nikčević već više od pola godine na sajtu Karnegi Hola, „što je za ponos, jer se radi o promociji na globalnom nivou“.

Nikčević je kazao da onim što rade žele na najbolji način predstaviti, kako sebe, tako i Crnu Goru.

“Većina kompozicija koje smo snimili i koje su na disku 'The Best of Montenegro' će biti izvedene u Karnegi Holu, a među njima su 'Još ne sviće', 'Poljem se vija', 'Ruža', 'Vita jela' i druge koje proizilaze iz tradicionalne muzike Crne Gore, a koje su ujedno i naša inspiracija”, kazao je Nikčević.

Koncert koji je pod pokroviteljstvom Ministarstva i uz podršku Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku, organizovala agencija LeitmotivArts iz Njujorka, zakazan je za utorak u 20 sati.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.