Danka u polufinalu turnira u Tjanđinu
Danka Kovinić

Dominirala protiv olimpijske šampionke

Danka u polufinalu turnira u Tjanđinu

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić pobijedila je u Tjanđinu Moniku Puig 6:4, 6:3 i plasirala se u polufinale turnira, na kojem brani finale.

Danka je potpuno dominirala protiv olimpijske šampionke i završila posao za 75 minuta.

U sljedećoj rundi rivalka će joj biti domaća veteranka Šuai Peng, kojoj se bez borbe predala Agnješka Radvanjska, koja prošle godine pobijedila Danku u finalu.

Portorikanka je loše ušla u meč i greškama olakšala posao za Kovinić, koja je odlično servirala.

Danka je taktički odigrala veoma dobro i izborila drugo polufinale u 2016. Protiv Peng ona će igrati za treće finale u karijeri i priliku da osvoji prvu titulu.

Nagradni fond turnira u Tjanđinu, koji pripada intrernacionalnoj kategoriji, je 500 hiljada dolara. Ovo je treće izdanje takmičenja u poznatoj luci na sjeveru Kine.

Sport Klub

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.