Fjuri ima 10 dana ili ostaje bez WBO pojasa
Tajson Fjuri

Da odgovori na upozorenje predsjednika

Fjuri ima 10 dana ili ostaje bez WBO pojasa

Svjetski šampion u teškoj kategoriji ostaće bez pojasa u VBO verziji, ukoliko u sledećih 10 dana pismom ne odgovori na upozorenje predsjednika ove federacije.

Dan nakon što se drugi put povukao iz revanša sa Vladimirom Kličkom "zbog zdravstvenih problema", mediji su prenijeli vijest da je Britanac bio pozitivan na kokain, zbog čega postoji mogućnost da ostane bez šampionskih pojaseva i bokserske licence, prenosi B92.

Fjuri je u međuvremenu istakao da se povlači iz boksa te da mu je kokain pomogao kod depresije, a to bi moglo da ga košta najvećeg uspjeha u karijeri. 

Kako ne bi ostao bez jednog od tri koja je osvojio krajem novembra prošle godine pobjedom nad Vladimirom Kličkom, moraće da objasni i dostavi razloge, kako mu ne bi oduzeli pojas zbog "neaktivnosti, kršenja ugovora i korišćenja supstanci koje poboljšavaju performanse". 

Tajson je dva puta odlagao revanš sa Kličkom zbog povreda, da bi u jednom intervjuu otkrio korišćenje narkotika. 

Predsjednik WBO Luis Batista-Salas veoma je zabrinut za Fjurijevo zdravlje, dok je prvi čovjek WBA Žilberto Mendosa istakao da bi 28-godišnjaku iz Mančestera trebalo dati šansu da prevaziđe situaciju u kojoj se nalazi. 

"Naša najveća briga je ono što se događa sa titulom i čitavom situacijom oko njega. Ne mogu da kažem da li ćemo mu oduzeti pojaseve, ali je on koristio zabranjene supstance što je protivno pravilima i to moramo da uzmemo u obzir", dodao je Mendosa. 

Ukoliko do oduzimanja dođe, to Fjuriju neće biti prvi put jer je ostao bez IBF titule nakon što je nije branio u obaveznoj borbi sa izazivačem Vjačeslavom Glazkovim. 

Prije nekoliko data ’Kralj cigana’, kako mu je nadimak, tvitovao je da se penzionisao, potom to demantovao, da bi njegov stric Piter Fjuri izjavio da će njegov rođak nastaviti boksersku karijeru. 

Sunarodnik Antoni Džošua, koji drži IBF pojas poslije Fjurija, mogao bi da se bori sa Kličkom i za ostale, a postoji i mogućnost da Ukrajinac bude proglašen ponovnim šampionom, pošto je držao sve titule prije protivnika. 

To znači da bokseri mogu da se nadmeću za Fjurijeve pojaseve dokle god on nije u stanju da se bori, ali bi stekao pravo da izazove svakog šampiona čim se oporavi. 

"Pojasevi bi trebalo da budu zadržani. Dok je Tajson povrijeđen, titule bi trebalo da budu zamrznute", dodao je stric Piter.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.