Bacite kreme i kremice, ovo briše bore: 7 čudotvornih ulja za podmlađivanje
Foto:Shutterstock

Tajni satojak

Bacite kreme i kremice, ovo briše bore: 7 čudotvornih ulja za podmlađivanje

Tajni sastojak mnogih pomada je upravo jedno od ovih sedam ulja. Što biste onda kupovali kreme, kad je ulje sve što vam je potrebno.

Korišćenje eteričnih ulja znatno podmlađuje kožu i utiče na njeno zdravlje. Postoje mnogi preparati koji uopšte nisu pristupačni svima, a djeluju skoro identično kao i kombinacije nekih od eteričnih ulja. Da koža ostane mekana i nahranjena najbolje je miješati hladna prešana ulja sa eteričnim i djelovanje će biti najveće, koža će dobiti sjaj i izgledati mlađe i svježije.

U kombinaciji različitih ulja ne može se pogriješiti. Tu se može dati mašti na volju, kombinovti svojstva i njihove mirise po želji. U večernjim satima preporučljivo je koristiti kombinaciju biljnih i eteričnih ulja, jer su ona veoma lagana i nanose se u malom, tankom sloju na kožu.

Nanoseći ulja, blagodet za kožu, je i da se utrljavaju laganim pokretima u vidu lagane masaže. Na taj način ulja će se brže i bolje upiti u kožu, te samim tim je i hraniti i činiti zdravijom.

Ulje Argana poznato je još i kao marokansko ulje. Dobija se iz oraščića, tj. ploda argana. Arganovo ulje je veoma rijetko i vrijedno sredstvo za njegu kože. Može se naći na našim prostorima po nešto višoj cijeni, ali zaista vrijedi.

Ovo ulje dobija se ručno cijeđenjem paste dobijene od oraščića i baš iz tih razloga je toliko cijenjeno. Bogato je oleinskom kiselinom ili onlnom kiselinom, vitaminom E, kao i karotenima. Pored toga što osvježava i kožu čini mlađom, ovo ulje je idealno za korišćenje osobama sa suvom i zrelom kožom, jer regeneriše njene ćelije i djeluje protiv upalno.

Takođe odlično je za njegu noktiju i kose, a tome svjedoči i podatak da ga Marokanke vjekovima unazad koriste za uljepšavanje.

Upotrebljava se kod saboreje, psorijaze, kao i dermatitisa.

Stil

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.