Kalezić osvojio prvi turnir
Ilustracija

Festival šaha Podgorica 2016.

Kalezić osvojio prvi turnir

HL klub i Šahovski klub “Omladinac-Budućnost”u Podgorici od 07. oktobra do 5. novembra organizuje Festival šaha Podgorica 2016. Manifestaciju su podržali Ministarstvo kulture u Vladi Crne Gore, Lovćen osiguranje, Zavod za školstvo, Nacionalni Biro osiguravača Crne Gore, Kompanija «13. Jul Plantaže», Trans rad, Laridor, Bambus brend, Prisma-korporativne komunikacije itd.

Festival je počeo prvim kvalifikacionim turnirom koji se igrao u HL klubu u Podgorici (sjeverna strana Gradskog stadiona u Podgorici). Festival se sastoji od 4 kvalifikaciona turnira i finalnim na kome će igrati najboljih 20 šahista iz kvalifikacija. Tempo igre na Festivalu je 5 minuta po igraču, po Fide pravilima za brzopotezni šah i svi će turniri biti rejtingovani.

Organizatori su obezbijedili da sudija Festivala bude internacionalni šahovski arbitar Mladen Popović, koji se pobrinuo da Festival ima međunarodno priznat status.

Organizator je raspisao i nagradni fond za Festival od 1.500 eura koji će biti podijeljen na sve turnire a na finalnom turniru fond je raspoređen u 10 nagrada.

Prva nagrada je 250 eura, druga 220, treća 180, četvrta 150, peta110, šesta 80, sedma 50, osma 30, deveta 20 i deseta 10 eura. Pobjedniku će biti uručen i Pehar Festivala, a prva tri nagrađena osvojiće i medalje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.