Islanđanin snimio trenutak kada munja udara „erbas A330“ (VIDEO)
Foto: screenshot

Nevjerovatan snimak

Islanđanin snimio trenutak kada munja udara „erbas A330“ (VIDEO)

Nevjerovatan snimak Haldora Gudmundsona – avion kompanije "WOW" sa Islanda, udario je grom iznad Međunarodnog aerodroma „Keflavik“, odmah nakon poletanja, a ovaj Islanđanin kao da je znao šta će se desiti, pa sve snimio mobilnim telefonom.

Gudmundson, koji je lokalnim novinama rekao da je došao da snimi poneku munju, a da je avion samo bonus, nesvakidašnju scenu je zabilježio u jutarnjim časovima, tačnije u 8.51. 

Snimak udara groma u „erbas A330“ islandske kompanije "WOW"

Sa zemlje ovaj prizor izgleda zastrašujuće, međutim, putnici u avionu vjerovatno nisu osjetili ništa, što dokazuje normalan nastavak leta za Pariz.

Naime, zahvaljujući posebnim aluminijumskim djelovima od kojih se prave avioni, i specijalnoj zaštiti za elektronske uređaje i motore, avioni su praktično „imuni“ na loše vremenske uslove.

Posljednji put je avion od posljedica udara groma pao davne 1967. godine.

RTS

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.