Bogat kulturni program u Nikšiću narednih dana
Ilustracija

Program podrške razvoju kulture u Nikšiću

Bogat kulturni program u Nikšiću narednih dana

U ponedeljak u Nikšićkom pozorištu u 20h u okviru XI Međunarodnog Nikšić gitar festival nastupiće Vlatko Stefanovski i Teodosij Spasov.

Organizatori konerta su Muzički centar Crne Gore i JU Nikšićko pozorište. Cijena ulaznice je pet eura, a prodaja ulaznica obaviće se od 08-20h na biletarnici Nikšićkog pozorišta (Trg Save Kovačevića 5).

Takođe, u ponedjeljak, u OŠ "Olga Golović" u 12:30h biće upriličen događaj DANI CRNOGORSKE POEZIJE u organizaciji JU "Zahumlje" i Književni klub "Poenta poetika" u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Prva repriza predstave „Što je čoek do li biciklista?“, koja je najavljena za utorak, 11. oktobar odlaže se, i biće izvedena u utorak, 25. oktobra u Nikšićkom pozorištu u 20h. Predstava je rađena u koprodukciji JU Nikšićko  pozorište i JU Zahumlje a biće izvedena u okviru Programa podrške razvoju kulture za oktobar.

Komad „Što je čoek do li biciklista?“, koji nosi podnaslov „Filozofija objektivnog biciklizma“ nastao je po dramskom tekstu Zorana Kopitovića „Muzej biciklističkog ustanka u Crnoj Gori“, koji je Kopitović napisao prije dvadeset jednu godinu za pozorište „Dodest“, po motivima svog romana „Amerikanac u Parizu“. Reditelj nikšićke, ali i prve (podgoričke) verzije ove pozorišne priče je Slobodan Milatović, rodonačelnik alternativnog i ambijentalnog teatra u Crnoj Gori.

Glumačku ekipu čine nikšićki glumci: Momčilo Pićurić, Sreten Mitrović, Vojo Krivokapić, Mihailo Perošević, Boban Čvorović, Nebojša Vulanović, Velizar Kasalica i Jana Bjelica. U predstavi će nastupiti i folklorni ansambl i hor JU „Zahumlje“, pod diregentskom palicom profesora Predraga Martinovića. Eksponate za predstavu uradio je Marko Petrović Njegoš, a dizajn Suzana Pajović.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.