Budućnost savladala Mega Leks
Foto: abaliga.com/KK Budućnost VOLI

Treći trijumf

Budućnost savladala Mega Leks

Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su sinoć u Sremskoj Mitrovici ekipu Mega Leksa 85:81 (21:18, 29:16, 20:22 i 15:25), u utakmici trećeg kola ABA lige.

To je treći trijumf podgoričkog tima na startu sezone, nakon što je u prva dva kola pobijedio Cedevitu u Zagrebu i Zadar pred svojim navijačima.

Mega je doživjela drugi uzastopni poraz, nakon startnog trijumfa protiv Olimpije. Izgubila je i od FMP Železnika.

Crnogorski prvak u osmom minutu preuzeo je vođstvo, koje je sredinom druge četvtine uspio da uvećana 21 poen (43:22) i praktično već tada riješi pitanje pobjednika.

Razlika je sredinom trećeg dijela meča iznosila i 23 poena (61:38). Domaćin je u samom finišu uspio da zaostatak smanji, ali ne i da ugrozi trijumf izabranika trenera Vlada Šćepanovića.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Sead Šehović sa 22, Nemanja Vranješ ubacio je 15, Petar Popović 14, dok su sa po 11 koševa meč završili Bojan Subotić i Boris Savović.

U ekipi iz Sremske Mitrovice najbolji je bio Rade Zagorac sa 18 koševa.

Budućnost Voli će u narednom kolu, u nedjelju u Podgorici, ugostiti Krku iz Novog Mesta.

RTCG

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.