Sea Dance festival i treću godinu nominovan za najbolji evropski festival

Sea Dance festival i treću godinu nominovan za najbolji evropski festival

Nakon jučerašnjeg prestižnog priznanja, nominacije za UK festival awards u kategoriji "Best overseas festival", gdje se Sea Dance našao u trci sa vodećim evropskim festivalima kao sto su EXIT, Tomorrowland, Sziget i Roskilde, danas stigla i nova nominacija, i to za najvažniju festivalsku nagradu u Evropi!

Sea Dance festival i treću godinu uzastopno je nominovan za najbolji evropski festival u okviru "European Festival Awards", vodeće nagrade na evropskoj festivalskoj sceni za koju svake godine glasa više od milion fanova iz cijelog svijeta. Festival na Jazu ovu je nagradu osvojio 2014. godine u veoma teškoj konkurenciji festivala koji imaju do 40.000 posjetilaca dnevno, a ove godine Sea Dance se bori sa 75 festivala iz 21 zemalje, među kojima su i Best Kept Secret, Melt!, Volt, Sumer’s Tale, Electric Castle festival. 

Glasaj za EXIT i Sea Dance festivale: https://youtu.be/fWvOzSnp_ZY

I EXIT festival, pobjednik iz 2013, koji se u posljednje tri godine glasanja uvijek nalazi među prva tri, i osmi uzastopni put je nominovan za „Najbolji veliki evropski festival“ u konkurenciji sa 32 festivala iz 16 zemalja, zajedno sa ostalim vodećim evropskim festivalima kao što su britanski Glastonbury, njemačka Lollapalooza, danski Roskilde i belgijski Tomorrowland.

Kako su saopštili organizatori glasanje za oba festivala u svojim kategorijama, počinje danas i trajaće do 31. oktobra, a svi koji glasaju automatski učestvuju u nagradnoj igri u kojoj mogu da osvoje VIP ulaznice za festivale koji osvoje ovogodišnje festivalske "Oskare"! Pored glasova publike, o pobednicima odlučuju i glasovi stručnog žirija, koji čine istaknuti pojedinci u muzičkoj industriji, a ceremonija dodjele nagrada održaće se u Groningenu u Holandiji, 11. januara 2017. godine.

"Brojni svjetski mediji među kojima su i CNN, New York Times, Guardian, Conde Nast, Metro, Daily Mirror, Daily Express i drugi, promovisali su ove godine Sea Dance kao jedan od najboljih svetskih festivala na morskoj obali, ujedno dajući preporuke svom višemilionskom auditorijumu da ljetnji festivalski odmor provedu upravo na plaži Jaz u Budvi i Crnoj Gori", saopšteno je.

Više od 20.000 stranih turista iz preko 50 zemalja, uz čak 200 međunarodnih i regionalnih predstavnika medija boravili su u Crnoj Gori tokom ovogodišnjeg, trećeg Sea Dance festivala koji se održao od 14. do 16. jula. Tokom tri festivalska dana i noći na budvansku plažu Jaz spustilo se oko 80.000 posjetilaca koji su uživali u nastupima najboljih svjetskih muzičkih zvijezda, čije će nastupe dugo pamtiti i rado prepričavati: Skrillex, Hurts, Andy C, Stereo MC's, Jeff Mills, Black Coffee, Lost Frequencies, Banco de Gaia, Cartoon, My Nu Leng i brojne druge svjetske i regionalne zvijezde! Najveći broj posjetilaca ove godine došlo je iz zemalja Zapadne Evrope, a gotovo 93 procenata njih je prvi put posjetilo Crnu Goru. Pored gostiju iz Velike Britanije, Holandije i svih zemalja u okruženju, ove godine pojačano su došli gosti iz Grčke, Turske, Rusije, Poljske, Australije, Francuske i Španije, a i ove godine zabilježen je i porast ukupne turističke sezone.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.