Šarapova:  Brojim dane do povratka na teren
Marija Šarapova

Smanjena joj suspenzija

Šarapova: Brojim dane do povratka na teren

Ruska teniserka Marija Šarapova saopštila je da jedva čeka da ponovo zaigra tenis, pošto joj je smanjena suspenzija.

Šarapova će moći na teren 26. aprila 2017, nakon što joj je Sud za sportsku arbitražu smanjio suspenziju zbog dopinga za devet mjeseci.

„Tenis je moja strast, nedostajao mi je. Brojim dane do povratka na teren. Od prvog trenutka preuzela sam odgovornost jer nisam znala da je lijek koji sam koristila u poslednjih deset godina postao zabranjen. Ali sam takođe shvatila koliko su drugi savezi bolje obavještavali svoje sportriste o promjenama pravila, posebno u Istočnoj Evropi, gdje meldonijum koriste milioni ljudi. Sada kada je postupak završen, nadam se da će ITF i druge relevantne teniske anti-doping vlasti proučiti šta su uradili spomenuti savezi, kako se nijednom igraču ne bi ponovilo ono kroz šta sam ja prošla“, saopštila je Šarapova. 

Međunarodna teniska federacija je Šarapovoj izrekla dvogodišnju suspenziju do januara 2018. godine zbog korišćenja zabranjenog lijeka meldonijuma, ali je žalba jedne od rijetkih preostalih pravih teniskih zvijezda u ženskoj konkurenciji djelimično usvojena u Lozani - kazna je smanjena na 15 mjeseci.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.