Šarapovoj smanjena kazna, na terenu u aprilu
Maria Šarapova

Odluka CAS-a

Šarapovoj smanjena kazna, na terenu u aprilu

Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani smanjio je danas kaznu ruskoj teniserki Mariji Šarapovoj zbog upotrebe nedozvoljenih sredstava sa dvije godine na 15 mjeseci, prenosi Rojters.

Kako se navodi u saopštenju, utvrđeno je da je Šarapova prekršila pravila koristeći lijek meldonijum na Australijan openu, ali da kazna od dvije godine koju je izrekla Međunarodna teniska federacija (ITF) nije adekvatna.

Lijek meldonijum na listu zabranjenih došao je od 1. januara, a Šarapova je to "previdjela" i suspendovana je od 26. januara.

Petostruka gren slem šampionka i nekadašnja broj 1 na teren će moći da se vrati 26. aprila naredne godine.

Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.