Goranović govori na događajima u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću

Goranović govori na događajima u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću

Pavle Goranović, ministar kulture, otvoriće sjutra, 4. oktobra u 21 sat XI izdanje međunarodnog Nikšić Guitar Festa, u Nikšićkom pozorištu.

Nikšić Guitar Fest organizuje se u saradnji sa Ministarstvom kulture i Muzičkim centrom Crne Gore.

Festival počinje koncertom Crnogorskog simfonijskog orkestra i gitariste Marka Topčija iz Ukrajine.

Pobjednik ranije organizovanog konkursa i takmičarskog dijela ovog festivala je Ukrajinac Marko Topči, koji će na otvaranju, kao solista izvesti koncert za gitaru i orkestar W501 Heitora Vila-Lobosa. Crnogorski simfonijski orkestar će u drugom dijelu večeri interpretirati Simfoniju broj 2 u e-molu, opus 17 Petra Iljiča Čajkovskog.

Prije otvaranja ovog muzičkog festivala, ministar Goranović će govoriti na prezentaciji monografije „Dukljanski knez Sveti Vladimir“, koja će biti organizovana u galeriji „Nikola I“ u Nikšiću u 19 sati. Tom prilikom će biti predstavljena i izložba „Kult Svetog Vladimira Dukljanskog“.

Objavljivanje monografije „Dukljanski knez Sveti Vladimir“ podržalo je Ministarstvo kulture.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.