Naučnici utvrdili: Radoznale žene su najbolje ljubavnice
Ilustracija

Psihološki profil

Naučnici utvrdili: Radoznale žene su najbolje ljubavnice

Kada upoznate djevojku koja vam se dopada, ne obraćajte pažnju samo na njen dekolte, zadnjicu, duge noge i tanak struk.

 Umjesto fizičkih atributa, tražite znake radoznalosti jer upravo ova osobina ukazuje da ćete biti zadovoljni seksualnim životom.

To su utvrdili naučnici sa Univerziteta u Floridi.

U ispitivanju je učestvovalo 278 tek vjenčanih parova, koji su tokom dvije nedelje vodili dnevnik učestalosti i kvaliteta seksa. Takođe, urađen im je i psihološki profil, koji je mjerio savjesnost, spremnost za saradnju, otvorenost za nova iskustva, neurotičnost i društvenost.

Parovi su u prosjeku vodili ljubav tri do četiri puta u periodu od dvije nedelje. Učestalost intimnih odnosa je zavisila od ličnosti žene, a crte koje obećavaju najbolji seks su radoznalost, spremnost za saradnju i otvorenost za nova iskustva.

Zanimljivo je da karakter muškarca nema presudan uticaj na kvalitet i kvantitet seksualnih odnosa. Ovo istraživanje potvrđuje prethodna po kojima jači pol, uprkos izuzecima, češće želi seks od dama.

Večernje novosti

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.