Škotski bokser preminuo nakon nokauta
Majk Tauel (lijevo)/ Getty Images

Neporažen do poslednje borbe

Škotski bokser preminuo nakon nokauta

Škotski bokser Majk Tauel preminuo je u petak kasno uveče u bolnici, nakon što je teško povrijeđen u borbi u Glazgovu u četvrtak.

Britanski mediji izvještavaju da je 25-godišnji bokser iz Dundeja prebačen u bolnicu nakon što je izgubio borbu u petoj rundi od velškog boksera Dejla Evansa u hotelu Radison Blu u Glazgovu.

Tauelova djevojka Kloi Ros rekla je da se “borio do samog kraja“, a umro je u bolničkoj postelji okružen porodicom i prijateljima.

“Apsolutno sam slomljenog srca jer moram da kažem da je moj najbolji prijatelj preminuo večeras u 23.02 sati. Majk je imao teško krvarenje i oticanje na mozgu. Žalio se na glavobolju posljednjih nekoliko sedmica, ali smo mislili da je to migrena zbog stresa pred njegovu borbu. Ovo je bilo najdužih 24 sata u mom životu. Moje dijete je izgubilo oca, ali on će biti tako ponosan na njega i na sve što je postigao. Borio se do samog kraja i učinio nas neizmjerno ponosnima“, napisala je između ostalog Ros u svom postu na Facebooku, prenosi AA,

Tauel je oboren u prvoj rundi borbe, ali se oporavio i nastavio meč. Sudija Viktor Luglin prekinuo je meč u petoj rundi ubrzo nakon što je Tauel srušen od Evansa po drugi put.

Dobio je medicinski tretman i kiseonik odmah u ringu, a potom je na nosilima odnešen u kola hitne pomoći.

Tauel je u svojoj kratkoj profesionalnoj karijeri bio neporažen do kobne borbe u četvrtak. Imao je skor od 11 pobjeda i jednog remija.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.