Fjuri  pozitivan na kokain
Foto:Getty images

Fjuri pozitivan na kokain

Bokserski šampion svijeta u teškoj kategoriji Britanac Tajson Fjuri bio je pozitivan na kokain, prenio je američki I-Es-Pi-En (ESPN).

Fjuriju je 22. septembra u Lankasteru u Velikoj Britaniji uzet uzorak urina u kom su pronađeni tragovi kokaina dan pošto je otkazao borbu sa Ukrajincem Vladimirom Kličkom.

Britanski bokser će najvjerovatnije zatražiti B uzorak, ali ako Fjuri i na ponovnom testiranju bude pozitivan biće mu oduzet šampionski pojas u teškoj kategoriji.

Fjurijev promoter Henesi sports saopštio je da bokser nije "medicinski spreman da se bori", ali nije naveo detalje otkazivanja meča protiv Klička zakazanog za 29. oktobar u Mančesteru.

Fjuri u profesionalnoj karijeri ima 25 borbi i svih 25 pobjeda, od čega 18 nokautom.

On se nije borio od novembra prošle godine, kada je šokirao svijet boksa nanijevši Kličku prvi poraz posle 11 godina. On je tada osvojio titule u verzijama WBA, WBO, IBF, IBO, kao i najprestižniji pojas časopisa Ring. IBF pojas mu je oduzet iste godine jer nije mogao da ga brani u propisanom roku.

Fjuri je od tada često govorio da mu je dosta boksa, a ljetos je najavio da će mu revanš sa Kličkom biti poslednja borba u karijeri.

On je kazao da posle toga želi da se ugoji, da postane debio kao njegovi otac i stric i da želi da uživa s porodicom i ne radi ništa.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.