Spuž: Otac prijavio školu jer je pokušala da zataška tuču u kojoj mu je teže povrijeđen sin
Ilustracija

Spuž: Otac prijavio školu jer je pokušala da zataška tuču u kojoj mu je teže povrijeđen sin

Predrag Dragojević, otac 15-godišnjeg V.D, podnio je Prosvjetnoj inspekciji prijavu protiv Osnovne škole “Njegoš” u Spužu, jer su pokušali da zataškaju tuču sedam učenika osmog i devetog razreda u kojoj je njegov sin zadobio teže povrede a uprkos tome ostao bez adekvatne medicinske pomoći, piše Dan.

On je podgoričkom dnevniku ispričao da je njegov sin dva sata bio u nesvijesti, nakon što je pretučen u ponedjeljak 26. septembra oko 9 sati.

Dragojević tvrdi da uprava i nastavnici nisu pozvali Hitnu pomoć niti prijavili tuču.

Kako je rekao Danu, niko iz škole ga nije obavijestio o tuči i da je od mlađeg sina saznao da je povrijeđen nakon čega je sa posla u Nikšiću morao da dođe u Spuž. 

Dragojević je rekao da su nalazi pokazali posledice tuče u kojoj je šest dječaka iz drugog odjeljenja napalo njegovog sina. On kaže da je pitao u upravi škole zašto nisu reagovali, spriječili tuču ili pozvali Hitnu pomoć na šta je,tvrdi, od pomoćnika direktora Milorada Pavićevića dobio odgovor da to “njih ne interesuje”.

Povrijeđenog sina Dragojević je odveo u Dom zdravlja u Danilovgradu odakle su ga uputili u Urgentni centar KBC-a u Podgorici.

Prema riječima Dragojevića u Urgentno centru utvrđeno je da petnaestogodišnjak ima posjekotine i masnice po glavi i tijelu. 

Pomoćnik direktora OŠ “Njegoš” potvrdio je Danu da je u ponedjeljak u tuči povrijeđen njihov učenik V.D. i objasnio da se tuča u kojoj je učestvovalo desetak đaka nije desila u krugu škole već u dvorištu preko puta.

On je naglasio da su predstavnici škole uradili sve što zakon nalaže u ovakvim slučajevima I da su odmah obavijestili roditelje, ali  policiju i Hitnu pomoć.

“Znali smo da će doći do tuče jer su je đaci zakazali putem društvene mreže. Za vrijeme velikog odmora u ponedjeljak u dvorištu škole bila su naša četiri nastavnika, pa sus e đaci potukli van škole. Čim smo saznali da su se potukli, profesori I zaposleni u školi pošli su da smire učenike i da ih razdvoje. Nažalost, V.D. je već zadobio povrede i odmah smog a odvojili i smjestili u kancelariju direktora. Istog momenta kada smo vidjeli da je naš učenik povrijeđen pozvali smo roditelje . Njegov otac je došao nakon izvjesnog vremena I oveo ga u bolnicu”, ispričao je Pavićević za Dan.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.