Google i Levis prave
Ilustracija

Početkom sljedeće godine

Google i Levis prave "pametnu" jaknu(VIDEO)

Početkom sljedeće godine stiže pametna odjeća Project Jacquard.

Ova jakna može da reaguje na dodir, pritisak, pa čak i na položaj ruke prije nego što zapravo dodirnete tkaninu, prenosi MTV Srbija.

To je luda ideja, a ove godine Google's Advanced Technology and Products (ATAP) najavljuje Levis Commuter jaknu sa Jacquard tehnologijom.

Jakna ima Jacquard uređaj na lijevoj ruci, kao i mali Bluetooth koji povezujete sa rukavom. Rukav vam omogućava da telefonirate bezbjedno dok vozite, a Commuter jakna je originalno pravljena za vožnju biciklom.

Jakna je šivena po Levis standardima i nije joj potrebno posebno održavanje. Može da se pere kao i bilo koja druga, samo uklonite manžetnu sa Bluetoothom prije pranja.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.