Recept za kolač bez glutena
Čokoladna torta

Probajte

Recept za kolač bez glutena

U poslednje vrijeme se dosta priča o osjetljivosti na gluten. Čak i svijetski prvak u tenisu, Novak Đoković, ističe prednosti bezglutenske ishrane. Ukoliko se i vi ovako hranite ili razmišljate da probate, ne morate da se odreknete slatkiša, a ova torta to potvrđuje.

Potrebno je:

- 1 šolja neslanog putera,

- 1/4 šolje kakao putera, nezaslađenog,

- 1 i 1/4 slatke pavlake,

- 220 grama čokolade za kuvanje,

- 5 jaja,

- 1 šolja šećera,

- 1/2 šolje šlaga ili slatke pavlake,

- 1/4 šolje šećera u prahu.

Način pripreme:

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Namažite pleh puterom i pospite kakaom, prenosi sajt Realsimpl.

Zagrijte puter sa slatkom pavlakom dok se puter ne istopi, pa dodajte čokoladu i miješajte dok se ne istopi, pa sklonite sa vatre.

U činiji umutite jaja sa šećerom i kakaom i dodajte čokoladnoj smjesi. Prebacite u pleh i pecite 35 do 40 minuta. Ostavite da se ohladi oko sat vremena, pa pospite kakaom.

U posebnoj činiji umutite ostatak slatke pavlake sa šećerom u prahu, i poslužite uz kolač.

Dnevno rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.